Održan 2. susret žena obrtnica u Samoboru

U petak, 08.03.2013. održan je 2. Susret žena obrtnica u organizaciji Udruženja obrtnika Samobor. Susret je održan prigodno na Međunarodni dan žena u poznatom restoranu „GABREKU 1929“ koji također vodi uspješna žena, Marija Šintić i koja je srdačno ugostila oko 100-tak obrtnica i domaći tamburaški sastav „SAMOBORCI“, koji su biranim programom razveselili prisutne dame .

Susret je uveličao svojim prisustvom gradonačelnik Samobora, Krešo Beljak, koji je podijelio svim ženama ruže a i čestitao im njihov dan, te poželio dobre vjetrove u obrtništvu. Uspješno poslovanje poželio je svojim obrtnicama i predsjednik Udruženja obrtnika Marijan Karlović uz želju da im ruže cvjetaju i u njihovim obrtima, a gđa Biba Salata pozdravila ih je u ime poslovne udruge KRUG,  zagrebački ogranak.

Naglasila je da formiranje ovakvih poslovnih krugova i povezivanje, pridonose prepoznatljivosti žena u poduzetništvu i jačaju poziciju žena u društvu a time i samog obrtništva.

Pozvala je na suradnju koja je uvijek dobrodošla i naglasila da ima puno područja zajedničkog rada a oduševila se je tolikim brojem nazočnih.

Kako je naglasila Marija Komerički, predsjednica Organizacijskog odbora ove godine, ovaj susret je 2012.g. potaknula Sekcija intelektualnih usluga koja ima najviše žena ali u svakom slučaju ovo je dobra ideja a žena je u obrtništvu i poduzetništvu sve više i ima ih gotovo u svim djelatnostima.

Sponzori su ove godine bili naše poslovne banke partneri i to: Samoborska banka d.d., Zagrebačka banka d.d. i Hypo Alpe Adria Bank d.d., zatim slastičarski obrti „Slatka tajna“ Štefice Horvatinec i „Merci“ Katice Ivkovčić , obrti „Obitelj Filipec“ , „MDM Perković“ i „RE NI“.

Naš sponzor je bila i Obrtnička komora Zagreb a licitarsko srce za uspomenu na 2.Susret koji ostaje domaćici, izradila je Brigita Mihina, vlasnica obrta „Arko“.

Vrijedne žene obrtnice će sigurno nastaviti sa ovakvim susretima kao što će nastaviti s radom u svojim obrtima.

Pogledajte galeriju slika: