Samoborske obrtnice na svom 1. susretu obilježile Dan žena

Na Međunarodni dan žena , 8.3.2012. samoborske obrtnice su se okupile po prvi puta  u Samoborskoj pivnici i može se reći,  obećavajuće ! Dogovor je, da se svakako 2.susret održi nekako u isto vrijeme  ali i da se u međuvremenu  radi, a da se daju prijedlozi što i kako dalje !

Obrtnica ima na nivou Hrvatske obrtničke komore oko 30 % od ukupnog  broja članova a tako nekako to izgleda i u  samoborskom Udruženju obrtnika.

Ima ih 409 od 1430 obrtnika- članova. Ima ih u većini djelatnosti, makar jedna a nema ih npr. u prijevozništvu, dimnjačarstvu, elektro struci, postolarstvu, mesarstvu, vađenju kamena. Izričito ženska ili pretežito  ženske su : frizerska struka, kozmetičarska, pedikerska, krojačka, vezenje i izrada suvenira i licitara, cvjećarska, knjigovodstveni servisi i vođenje poslovnih knjiga, prevoditeljstvo.

Na Međunarodnoj konferenciji žena, 2010.g. održanoj  u Esplanadi  u sklopu Godine žena, izrečeno je da se Hrvatska svrstava među najrazvijenije zemlje po poduzetništvu žena.

To ohrabruje a  prisutne žene ohrabrio je i predsjednik Udruženja obrtnika ,Marijan Karlović i dogradonačelnik Hrvoje Frankić koji su došli pozdraviti  okupljene, njih osamdeset i uz čestitke, zaželjeli im dobar rad u budućnosti.

Skup je potaknula Danijela Razum , predsjednica Sekcije intelektualnih usluga a pokrovitelj je bilo Udruženje obrtnika Samobor .Uz sponzore  SPLITSKU BANKU, osiguran je koncert ženske grupe „SINGRLICE“ samoborske porinovke,  koje nisu sve iz Samobora. Sponzori su se pobrinuli  za dižestiv i to, bermet OBITELJI FILIPEC i rakija OPG-a FRANCEKOVIĆ. Ono najslađe, darovao je Obrt RE NI  a sve se događalo uz sponzorske cijene  obitelji LABAŠ, novih vlasnika Samoborske pivnice.

Za svaku ženu osigurana je mirisna  ruža na odlasku a licitarsko srce  sa ugraviranim događajem, koji je izradila Brigita Mihina ,vlasnica obrta ARKO, pripalo je Mariji Labaš za uspomenu na ovaj 1.susret , na kojem je bilo vrlo ugodno.